Tamar van Laar

“Door deze vrije manier van werken kon ik me op veel vlakken oriënteren en me verdiepen op de onderwerpen die ik interessant vond.”

Tamar van Laar
03 jan 2020

Ik ben Tamar, 21 jaar en op dit moment zit ik in het derde jaar van mijn opleiding bedrijfskunde. Ik startte in september 2019 met mijn stage bij Intergamma.

Hoe ik bij Intergamma terecht ben gekomen

Bij mijn vorige stage hield ik mij bezig met een klanttevredenheidsonderzoek. Ik vond het zo interessant om me te verdiepen in wat de klant vindt en hoe je daar als organisatie mee aan de slag kan gaan. Ik was daarom doelgericht op zoek naar een stage waarbij ik met de mening van klanten aan de slag zou gaan. Toen kwam ik langs de vacature bij Intergamma. Ze zochten iemand die zich ging verdiepen in de klantfeedback en er vervolgens voor zou gaan zorgen dat er binnen de organisatie actief mee gewerkt werd. Dit sloot perfect aan bij mijn wensen. Vervolgens ben ik gaan kijken of de organisatie verder aansloot bij mijn wensen, en dat was ook nog eens het geval!

Bij Intergamma kreeg ik meteen een open en welkom gevoel.

Hoe is de bedrijfscultuur

Binnen Intergamma hangt er een ontspannen sfeer. Als je hulp nodig hebt, kan je zo bij een van je collega’s langslopen. Ik hecht zelf heel veel waarde aan een open bedrijfscultuur, en bij Intergamma kreeg ik meteen een open en welkom gevoel.

Intergamma staat dan ook voor:

  • Verbonden met elkaar en onze klanten;
  • De wil om te winnen;
  • Inspirerend naar de toekomst;
  • Met energie en plezier.

Hiernaast vinden ze het essentieel om dit dus echt samen te doen.

Waarom ik het naar mijn zin heb

In mijn eerste weken had ik met meerdere collega’s een kennismakingsgesprek. Op deze manier kreeg ik meer gevoel voor wat hun dagelijkse werkzaamheden waren. In deze gesprekken werd mij al heel snel duidelijk dat mijn leerweg heel belangrijk was tijdens deze stageperiode. Er werd meerdere malen gevraagd wat ik wilde leren, en aangeboden dat er genoeg opties waren om op andere afdelingen mee te werken, als ik dat interessant vond.

Intergamma is een groot bedrijf met veel medewerkers, maar bijna iedereen werkt in open ruimtes op flexplekken, waardoor je zo bij elkaar langsloopt om even iets te vragen of om hulp te bieden. Daarnaast zijn er ook ruimtes waar je je even in kan terug trekken, als je een telefoontje wilde plegen of even behoefte had aan rust.

Ik kon mijn dagen zelf inplannen, en als ik vragen had in de rest van de week kon ik deze gerust stellen.

Hoe mijn werkweek eruit ziet

Ik was werkzaam op de afdeling e-commerce. Binnen mijn stageperiode verdiepte ik mij in de klantenfeedback die binnenkwam via de website. Eén keer per week zat ik met mijn begeleider over de zaken waar ik me mee bezighield en eventuele nieuwe dingen voor de week daarna. In deze gesprekken kon ik zelf ook veel input brengen over zaken die ik interessant vond, of als ik ergens dieper in wilde duiken. Verder kon ik zelf mijn dagen inplannen, en als ik vragen had in de rest van de week kon ik deze gerust stellen. Door deze vrije manier van werken kon ik me op veel vlakken oriënteren en me verdiepen op de onderwerpen die ik interessant vond. Dit beviel mij erg goed.

Op een werkdag bekeek ik de klantenfeedback, en als ik hier opvallend heden of bruikbare feedback tegenkwam, maakte ik hier een overzicht van en communiceerde ik dat naar de juiste personen. Daarnaast hield ik me bijvoorbeeld bezig met het opstellen van een nieuw vragenlijsten of een maandelijks overzicht van productreviews voor in de kantine en nog vele andere relevante taken.

Bij Intergamma heb ik een leerzame en fijne stageperiode met veel mogelijkheden gehad.

Opleidingen en doorgroeimogelijkheden

Bij Intergamma kun je rekenen op goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden Doorgroeien en verder opleiden binnen de organisatie wordt gezien als een win- win situatie. Binnen Intergamma heb je te maken met veel soorten niveaus en werkzaamheden. Zo heb je in de winkel ander soort vaardigheden en kennis nodig dan op kantoor. Binnen Intergamma zijn er voor veel niveaus opleidingsmogelijkheden. Zo biedt Intergamma Bouwmarkten BBL opleidingen aan op de niveaus 2,3 en 4. Deze opleidingen worden in samenwerking met het NCVB en ROC op diverse locaties in het land georganiseerd. Je kunt hier in een landelijk erkend MBO diploma halen. Daarnaast komen alle managers van Intergamma Bouwmarkten uit het Management Trainee Programma. Dit traject geeft medewerkers de kans om door te groeien tot (assistent) manager in de bouwmarkt. Door het groot aantal winkels vindt iedereen wel de juiste werkplek in zijn nieuwe functie.

Bij Intergamma heb ik een leerzame en fijne stageperiode met veel mogelijkheden gehad. Omdat het een grote, veelzijdige en open organisatie is, kan ik het zeker aanraden bij medestudenten!

*** UPDATE ***

Tot 1 september extra capaciteit voor persoonlijk carrièreadvies in verband met annulering bedrijvendagen en carrière-events.

Lees meer

Een kijkje in de keuken bij ...