Romy de Koning

"Geen dag is hetzelfde en dat is echt ontzettend leuk!"

Werken bij Achmea

Mijn naam is Romy de Koning en sinds 1 maart 2016 werk ik als Management Trainee bij Achmea. Na mijn studie was ik op zoek naar een uitdagend traineeship en via-via hoorde ik over Achmea. ‘Een mooi bedrijf waar je veel verantwoordelijkheid en ontwikkelmogelijkheden krijgt’ vertelde iemand mij.

Inmiddels organiseren we een aantal keer per jaar Inhousedagen waar je als student naar toe kunt om de sfeer te proeven. Je krijgt een presentatie en rondleiding, doet een workshop, maakt een case en kunt lunchen en dineren met trainees om alles te vragen wat je wilt. Zelf heb ik de laatste Inhousedag georganiseerd en dit is zowel voor ons als de studenten een mooie kans om elkaar te leren kennen. Ook kun je op ons instragram account ‘werkenbijachmea’ een goede indruk krijgen van Achmea als bedrijf.

En dat blijkt achteraf helemaal waar!

Meer dan genoeg hulp en aandacht om echt te kunnen groeien!

Tijdens deze dag wordt er ook veel verteld over het ontwikkelprogramma binnen Achmea. Hier is namelijk veel aandacht voor binnen het traineeship. Alle trainees volgen een programma bij Inspira. Drie keer per jaar gaan we twee dagen het bos in om daar met elkaar en met behulp van een coach te leren over jezelf. Daarnaast kun je nog persoonlijke coaching volgen en zijn er meerdere opleidingen. Ook krijg je een mentor en een buddy die bij je blijven gedurende het traineeship. Meer dan genoeg hulp en aandacht dus om echt te kunnen groeien!

Vaak wordt mij gevraagd hoe de werkdag van een trainee er uit ziet, maar dit is enorm wisselend. Dat is juist wat mij ook zo aantrekt in het traineeship. Natuurlijk verander je elke 6 maanden van opdracht en omgeving, en daardoor blijven je werkzaamheden altijd vernieuwend. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld teamleider van een nieuw team binnen Klant Contact dat zich focust op Engelstalige klanten. Ik hou me daarbinnen met van alles bezig: werving van nieuwe teamleden, coaching van huidige medewerkers, het organiseren van trainingen en opleidingen en het brainstormen over het verbeteren van de Engelstalige dienstverlening.

Ik mag zelf bedenken hoe ik dit team opzet en wat onze doelen zijn. Dat geeft heel veel vrijheid en verantwoordelijkheid! Daarnaast ben ik ook regelmatig voor het traineeship nog actief: zo zit ik in de activiteitencommissie en organiseer ik af en toe inhousedagen en weekendjes weg voor de trainees. Ook ben ik alweer bezig om na te denken over mijn volgende stap: wat ga ik doen na dit traineeship? Ook hier krijg ik gelukkig genoeg hulp bij. Je hoort het al: geen dag is hetzelfde en dat is ontzettend leuk!

Heel veel bedrijven hebben tegenwoordig een traineeship en het is lastig om te bepalen welke nou bij je past. Voor mij waren de cultuur van een bedrijf en de mensen die je er tegenkomt daarom heel erg belangrijk. Verzekeraars hebben het soms moeilijk om een ‘hip’ imago neer te zetten. Ik denk juist dat we binnen Achmea heel veel bezig zijn met innoveren en het inspelen op de markt. Hoe gaan we om met de vergrijzing? En hoe passen we onze producten aan op zelfrijdende auto’s? Waar je ook interesse in hebt, je vindt het bijna allemaal binnen het bedrijf. Daarnaast worden verzekeraars vaak gezien als zakkenvullers.

Als ik één ding heb geleerd in de afgelopen 1,5 jaar is het dat er binnen Achmea met man en macht wordt gewerkt voor de klant. De medewerkers willen het zo graag beter maken! En heb je ergens hulp bij nodig, dan is het er altijd. Dat is voor mij typerend voor Achmea en precies waarom ik er heel graag werk.

What do we offer online?

We help you optimize your CV, cover letter or LinkedIn profile based on your personal goals. In addition, we answer all your career-oriented questions and offer free advice about jobs and employers that suit you best.

*** UPDATE ***

Until July 1, 2021, we offer additional capacity for personal career advice related to canceled company days and career events.

Read more