Perry Blom

"Je zelf verbeteren, opleidingen volgen en doorgroeien is dus zeker mogelijk bij KWS. Hierdoor sta je zelf aan de lat van je eigen carrière!"

01 dec 2019

Vanuit mijn studie MBO Infratechniek heb ik een projectbezoek gedaan bij KWS. KWS had in die periode een project in de buurt van de school in uitvoering. Dit projectbezoek heeft mijn interesse gewekt waardoor ik mijzelf vervolgens heb aangemeld voor mijn 1e jaars MBO stage bij KWS Infra Amsterdam – Heerhugowaard. Deze stage heeft aan al mijn verwachtingen voldaan.

Vervolgens ben ik tijdens mijn studie HBO Civiele Techniek gevraagd door een medewerker van VolkerInfra Schiphol V.O.F. (combinatie KWS en VolkerRail) om mijn HBO stage op Schiphol te komen doen. Deze kans heb ik direct aangegrepen en ik heb ook hier een leuke en leerzame stageperiode volbracht.

Na het afronden van deze stage heb ik met KWS de afspraak gemaakt om na mijn stage nog eens langs te komen voor een sollicitatiegesprek en ben ik direct na mijn afstuderen in dienst getreden bij KWS Infra Amsterdam – Heerhugowaard.

Kun je iets zeggen over eventuele opleidingen en doorgroeimogelijkheden?

Eenmaal in dienst bij KWS ben ik gestart als projectstuwer en heb ik deelgenomen aan het drie jarig Trainee traject. Dit traject heeft mij de volgende kansen gegeven:

  • In de eerste drie jaar van mijn carrière heb ik de functies projectstuwer, uitvoerder, werkvoorbereider en calculator kunnen bekleden. Hierdoor heb ik in een korte tijd veel basis kennis kunnen vergaren, verschillende functies gezien, het bedrijf van verschillende kanten kunnen beleven en met veel collega’s samen kunnen werken.
  • Het volgen van diverse basis cursussen als bv. Asfaltkennis, UAV (-GC), RAW, goed in gesprek, enz.
  • Twee weken mee gewerkt met een uitzetter/ landmeter, keurings- en adviesbureau Infralinq en de asfaltploeg van onze vestiging.

Dit trainee traject heeft er voor gezorgd dat ik mij optimaal heb kunnen oriënteren binnen het bedrijf en het bedrijf goed heb leren kennen.

Na dit traject heb ik aangegeven graag door te willen groeien in het bedrijf en interessante cursussen te willen blijven volgen. Hierdoor ben ik doorgestroomd naar de groep Vestigingspotentials. Deze groep bestaat uit KWS collega’s tussen 25 en 35 die kunnen en willen doorgroeien binnen het bedrijf. Hiervoor heb ik een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld waarin staat wat ik aan mijzelf wil verbeteren en hoe ik dit ga doen. Met één van de bedrijfsleiders als coach probeer ik mijzelf nu op verschillende punten te verbeteren en hiermee door te groeien in het bedrijf.

Dat dit doorgroeien mogelijk is binnen KWS wordt bevestigd door een groot aantal collega’s die mij voor zijn gegaan.

Je zelf verbeteren, opleidingen volgen en doorgroeien is dus zeker mogelijk bij KWS. Hierdoor sta je zelf aan de lat van je eigen carrière!

Hoe ziet een gemiddelde werkdag of werkweek van jou eruit?

Op dit moment ben ik dagelijks werkzaam op de afdeling calculatie. Een functie die ik tijdens mijn trainee traject heb leren kennen en ben gaan ambiëren. Naast het realiseren van kostprijsbegrotingen van diverse werken in verschillende soorten en maten probeer ik hier mijn contractkennis op een hoger niveau te brengen.

Daarnaast heb ik een aantal nevenfuncties als bv. Het beheren van het contact tussen hogeschool INHolland Alkmaar en KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard en het begeleiden van diverse studenten, een deelneming in een klankbordgroep m.b.t. een nieuw HRM systeem binnen KWS en ben ik betrokken bij het implementeren van een nieuw informatiebeheersysteem.

Het uitvoeren van nevenfuncties vind ik een leuke kennisverbreding en toevoeging van mijn standaard taken waarmee ik in contact kom met verschillende collega’s uit alle functies en vestigingen van KWS uit het hele land en ik contacten onderhoud met verschillende bedrijven en opleidingen uit de omgeving.

De dagelijkse uitdagingen, de te pakken kansen en mogelijkheden, de sfeer en gezelligheid en de mooie dingen die wij samen maken, maken het mij trots en naar het zin!

Hoe is de bedrijfscultuur, wat zijn de kernwaarden van de organisatie? Wat maakt het voor jou dat je het er zo naar je zin hebt?

De bedrijfscultuur die heerst in onze vestiging bestaat vooral uit een ondernemende en hard werkende cultuur waarbij je niet bang hoeft te zijn om kansen te pakken en risico’s te nemen. Dit is een bedrijfscultuur die mij goed doet!

Onze kernwaarden zijn:

  • To the point, open en eerlijk
  • Realiseert zich het belang van veiligheid en is proactief
  • Oprecht geïnteresseerd in de ander
  • Te vertrouwen
  • Samenwerkend

De dagelijkse uitdagingen, de te pakken kansen en mogelijkheden, de sfeer en gezelligheid en de mooie dingen die wij samen maken, maken het mij trots en naar het zin!

*** UPDATE ***

Tot 1 september extra capaciteit voor persoonlijk carrièreadvies in verband met annulering bedrijvendagen en carrière-events.

Lees meer

Een kijkje in de keuken bij ...