Stagiair(e)

"Ik heb het erg naar mijn zin omdat ik hier heel veel kan leren, veel verantwoordelijkheid krijg en dus veel op mijn eigen manier mag doen."

01 dec 2019

Ik loop mijn afstudeerstage bij ALE Heavylift Breda op de afdeling engineering. Ik ben toen ik in het eerste jaar HBO zat bij ALE Heavylift Breda terecht gekomen via mijn school (Avans hogeschool Breda). Zij hadden een lijst van bedrijven die school goedgekeurd had voor studenten om stage te lopen. Toen kon ik helaas geen stage lopen, maar daardoor mocht het nu wel (Avans Hogeschool wil niet dat je 2 keer bij hetzelfde bedrijf stage loopt).

In een korte tijd heb ik wel meegekregen dat het personeel vaak cursussen volgt, dus zichzelf ontwikkelt. Ook zijn er doorgroeimogelijkheden. Veel personeel dat nu bijvoorbeeld leidinggevend is, is begonnen onderaan de ladder. Mijn werkdagen bestaan grotendeels uit het werk op het kantoor. Ik heb een eigen project toegewezen gekregen waarbij ik onderzoek moet doen naar een verbetering van een onderdeel, en uiteindelijk moet ik een testplan en testopstelling bedenken en het onderdeel testen. Ik word hier heel vrij in gelaten. Ik mag dus een groot deel van de beslissingen zelf nemen, maar moet uiteraard wel laten weten waarom ik bepaalde keuzes maak.

Ik heb het zo naar mijn zin omdat ik hier heel veel kan leren en veel verantwoordelijkheid krijg.

Als ik vragen heb kan ik meestal bij mijn stage begeleider terecht en anders zijn er nog genoeg collega’s die erg behulpzaam zijn. Hierdoor kan ik altijd goed doorwerken aan mijn opdracht. De bedrijfscultuur is wat mij betreft heel goed. Er wordt hard gewerkt door iedereen maar ook op zijn tijd gelachen. Ik merk dat bij ALE heel veel personeel elkaar goed kent, dit komt de sfeer zeker ten goede. Dat is uiteraard ook 1 van de redenen waarom ik het zo naar mijn zin heb tijdens deze stage (ook al ben ik er pas 2 en een halve week).

Verder heb ik het zo naar mijn zin omdat ik hier heel veel kan leren (ik heb nu al een hoop geleerd) en dat ik veel verantwoordelijkheid krijg, dus veel op mijn manier mag doen. En tegelijkertijd als ik vragen heb ik toch bij veel mensen terecht kan voor hulp. Hierdoor is de stage heel efficiënt, ik leer om gaan met verantwoordelijkheid, leer een hoop over engineering zelf en dat met een goede sfeer. Het is dus een hele leerzame en leuke stage. Ik heb er vertrouwen in dat mijn gedachtegang hierover in de komende weken niet zal veranderen en dat ik met deze stage opdracht een mooi eindresultaat kan neerzetten door de goede begeleiding van ALE voor zowel ALE als voor school.

*** UPDATE ***

Tot 1 september extra capaciteit voor persoonlijk carrièreadvies in verband met annulering bedrijvendagen en carrière-events.

Lees meer

Een kijkje in de keuken bij ...