Lieke Brom

"Als je op zoek bent naar een ver­schei­den­heid van kan­sen en ont­wik­kel­mo­ge­lijk­he­den bij een groei­ende orga­nisa­tie, dan is beginnen met het Future Leader pro­gramma van Mainfreight de beste keuze!"

Werken bij Mainfreight

Hi, mijn naam is Lieke Brom en sinds 1 maart 2017 ben ik Future Leader bij Mainfreight. Na mijn bachelor Bedrijfskunde en master International Management was ik op zoek naar een groot, internationaal bedrijf in de Supply Chain industrie om mijn eerste echte werkervaring op te gaan doen.

Mainfreight is een internationaal opererende logistiek dienstverlener die 40 jaar geleden is opgericht in Nieuw-Zeeland, en in 2011 het grote transportbedrijf Wim Bosman heeft overgenomen om toe te treden tot de Europese markt.

Het 3-jarige Europees Traineeship heeft als doel Future Leaders op te leiden binnen Mainfreight. Tijdens het trainee programma heb je de mogelijkheid om je op verschillende vlakken te ontwikkelen en binnen diverse aspecten van de Logistiek. Om aan te geven dat dit ‘promote from within’ ook echt ten grondslag ligt aan Mainfreight, is het misschien leuk om te vertellen dat ons Traineeship zelfs de eerste prijs tijdens de competitie “Best Traineeship Benelux”  in de categorie Return on Investment binnengesleept heeft!

Toen ik voor de eerste keer in ’s-Heerenberg aankwam op het industrieterrein, was ik direct onder de indruk. Ik was voornamelijk onder de indruk van de gigantische omvang van sommige gebouwen en het totale complex, maar ook van het aantal eigen vrachtwagens wat je al van verre op de A12 op je af ziet komen. Ik ben, na bijna 2 jaar in dienst te zijn, nog steeds trots om onderdeel van dit mooie bedrijf uit te mogen maken!

Tijdens het mijn traineeship heb ik al drie verschillende rollen mogen vervullen. Ik ben begonnen bij onze logistieke business unit in ‘s-Heerenberg, waar ik als Groupleader met een aantal collega’s leiding gaf aan de volledige logistieke operatie voor een grote klant van ons. Deze leidinggevende ervaring was enorm leerzaam. Naast de aspecten van leidinggeven leerde ik in deze rol ook de dagelijkse gang van zaken en de basisprocessen van de logistieke operatie kennen.

Mijn tweede rol bestond uit een projectmatige rol, waarin ik voor een klant van ons bezig was met het maken van een strategische planning, het maken van forecasts, het voorbereidingen van piekperiodes en het managen van voorraad in andere panden. Het leuke aan deze rol vond ik, dat ik veel contact had met de klant!

Als trainee ben ik ook nauw betrokken bij job fairs, het organiseren van BBQ’s of het organiseren van sessies voor de gehele traineegroep.

Tijdens mijn tweede jaar besloot ik dat ik graag een andere business unit wilde zien, in mijn geval Forwarding, wat verantwoordelijk is voor het wegtransport binnen Europa. Hier werd ik operationeel verantwoordelijk voor een klant en was het mijn taak de verschillende zendingen in de gaten te houden en de klant op de hoogte te houden, en ook was ik verantwoordelijk voor de KPI’s. In deze rol was ik eerste aanspreekpunt voor vragen of verzoeken vanuit de klant, en op die manier de schakel tussen de collega planners en de klant.

Binnenkort begin ik alweer aan mijn 4de rol bij de afdeling Business Development en zorg ik er samen met het team voor dat we ons huidige klantenbestand uitbreiden met nieuwe klanten die bij ons als bedrijf passen. Ik ga me daarbij veel bezig houden met klantcontact, tenders, het opstellen van contracten en de implementaties van de nieuwe klanten en waar nodig zelfs nieuwe warehouses.

Los van de rollen die je bekleed tijdens het trainee programma biedt het traineeprogramma ook diverse activiteiten aan. Denk hierbij aan presentatietrainingen en leiderschapstrainingen. Maar ook ben ik als trainee nauw betrokken bij job fairs, het organiseren van BBQ’s of het organiseren van sessies voor de gehele traineegroep.

Cultuur van Mainfreight

“Special People, Special Company” is een uitdrukking die onze unieke cultuur karakteriseert. De informele familiecultuur, de openheid, transparantie en samenwerkingsbereidheid bij Mainfreight spreken mij erg aan en zorgen er ook voor dat je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om jezelf te ontwikkelen door een diversiteit aan projecten op te pakken. Nieuwsgierig naar onze cultuur? Kijk dan eens op onze website naar onze drie pilaren!

https://careers.mainfreight.com/nl/3-pillars-of-mainfreight/

Huidige groep trainees

De groep trainees is erg hecht. Naast het werk ondernemen we verschillende activiteiten. Zo hebben we afgelopen maand met ongeveer 60 collega’s meegedaan aan een hardlooprun. Ook wordt er elk jaar een teambuildingsweekend georganiseerd, bijvoorbeeld afgelopen jaren in de Ardennen of op een zeilboot op het IJsselmeer. Daarnaast gaan we ongeveer eens per maand uit eten, worden er na veel van de gezamenlijke sessie activiteiten georganiseerd of gaan we samen de stad in.

Kortom, als je op zoek bent naar een verscheidenheid van kansen en ontwikkelmogelijkheden bij een groeiende organisatie, dan is beginnen met het Future Leader programma van Mainfreight de beste keuze!

What do we offer online?

We help you optimize your CV, cover letter or LinkedIn profile based on your personal goals. In addition, we answer all your career-oriented questions and offer free advice about jobs and employers that suit you best.

*** UPDATE ***

Until July 1, 2021, we offer additional capacity for personal career advice related to canceled company days and career events.

Read more