Joris Dijkstra

"Het ver­bin­den van men­sen uit je net­werk en ge­zamen­lijk suc­ces­vol wor­den is het mooi­ste wat er is."

23 jan 2020

Ik studeerde eind aug 2017 (eindelijk) af. Bedrijfskunde met een Minor Marketing Management. Eerst heb ik bij het bedrijf gewerkt waar ik mijn scriptie heb geschreven, om de eerste paar maanden door te komen.  Ik woonde toen met 3 vrienden in Amsterdam en op een avond kwam een vriend van mijn huisgenoot eten en die vertelde bij het eten over zijn baan. Dit leek mij wel wat en via hem ben ik gaan solliciteren bij Bidfood. 3 gesprekken en 2 weken later had ik een baan bij Bidfood als Intern Accountmanager.

Kun je iets zeggen over eventuele opleidingen en doorgroeimogelijkheden?

Binnen Bidfood zijn er talloze doorgroeimogelijkheden. Zelf ben ik in 2 jaar tijd van Intern Accountmanager doorgegroeid naar Accountmanager. Waar ik eerst de wat kleine klanten bediende vanaf kantoor ga ik nu grotere klanten beheren en zal ik veelal buiten de deur zijn. Daarnaast heb ik via Bidfood een opleidingsprogramma mogen volgen gericht op persoonlijke ontwikkeling. In de toekomst ben ik zeker van plan om meerdere opleidingsprogramma’s aan te vragen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag of werkweek van jou eruit?

Deze is zeer verschillend. Dit kan een week werken op een beurs zijn (Horecava) of een weekje op kantoor. Gemiddeld ben ik 4 dagen per week op kantoor in Hoofddorp en 1 dag per week heb ik afspraken buiten de deur. We starten rond 08:30 meestal met koffie en nemen het weekend door. Daarna is het afstemmen wat men op de agenda heeft staan voor komende week en welke projecten/ werkzaamheden prioriteit hebben deze week. De E-mail box wordt geopend en taken worden verdeeld over het team. Daarna heeft iedereen (afdeling van 3 personen )een paar uurtjes voor zichzelf om lekker te werken. Lunchen doen we samen. Na de lunch is het vaak gezamenlijke projecten oppakken. Rond 17:00 uur vertrekt iedereen weer.

Ik ben zelf verantwoordelijk voor Sales maar op beurzen mag ik mijn hobby uitoefenen en dat is koken!

Hoe is de bedrijfscultuur, wat zijn de kernwaarden van de organisatie? Wat maakt het voor jou dat je het er zo naar je zin hebt?

Bidfood is een groot bedrijf met al z’n bijbehorende eigenschappen van een groot bedrijf. Veel verschillende afdelingen, veel mensen en veel wensen. Het bedrijf kent relatief korte lijntjes tussen alle medewerkers aangezien de meesten zich op de werkvloer begeven; Magazijn & Transport. Daarnaast heb je de bijbehorende afdelingen Administratie, HR, Sales, Customer Support en Voorraad beheer. Inkoop en Marketing zitten centraal gevestigd op het Hoofdkantoor.

Bidfood is een vooruitstrevend bedrijf wat binnen de ‘foodservice industrie’ vooruit loopt en wil lopen. Het is een bedrijf waar veel mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld ik ben zelf verantwoordelijk voor Sales maar op beurzen en dergelijke mag ik mijn hobby uitoefenen en dat is koken! Doordat ik (zeer) veel afwisseling en vrijheid heb in mijn werk, ga ik elke dag met positieve energie naar mijn werk. Geen dag is hetzelfde.

*** UPDATE ***

Tot 1 september extra capaciteit voor persoonlijk carrièreadvies in verband met annulering bedrijvendagen en carrière-events.

Lees meer

Een kijkje in de keuken bij ...