Gijs Wullems

"Via mijn bijbaan op een van de vakantieparken van Roompot Vakanties ben ik als stagiair op het hoofdkantoor terecht gekomen."

01 dec 2019

Mijn naam is Gijs Wullems en ik loop stage op het hoofdkantoor van Roompot Vakanties. Ik doe dit op de HR Afdeling.

Hoe ik bij Roompot terecht ben gekomen?

Ik ben bij Roompot Vakanties terecht gekomen via mijn bijbaan op vakantiepark de Weerterbergen in Weert. Op dit park werk ik al bijna zes jaar in de animatie. Daarnaast volg ik de opleiding HRM aan de Fontys hogeschool voor HRM en toegepaste psychologie in Eindhoven. In mijn 3e jaar hebben wij bij ons op school een periode van twintig weken om stage te lopen. Toen ik op zoek was naar een stageplaats zag ik op de vacature website van Roompot Vakanties dat er een stagiair(e) gezocht werd voor de HR Afdeling. Hier heb ik toen direct op gesolliciteerd. Na een leuk gesprek met een collega van de HR Afdeling ben ik aangenomen voor de stage.

Opleidingen en doorgroeimogelijkheden

Binnen Roompot zijn er heel veel mogelijkheden om stage te lopen. Op zowat elke afdeling van het hoofdkantoor of park zie je dat er stagiairs rondlopen. Je merkt dat er ook stagiairs zijn die binnen Roompot blijven werken na hun stage. Dit zijn vaak bijbaantjes en sommige komen zelfs vast in dienst. Wanneer je binnen Roompot aan het werk bent zijn er zeker doorgroeimogelijkheden. Verder worden er op de afdelingen en parken verschillenden trainingen aangeboden door het jaar heen.

Daarnaast worden de studenten voor de Sport en Animatie en Front Office voor hun stage getraind tijdens een trainingsweekend of trainingsdag. Zo krijgen zij alles alvast geleerd voor hun stage begint! Op het hoofdkantoor wordt je on the job getraind.

Er is altijd tijd voor een leuk praatje met collega’s, waardoor er een gezellige en ontspannen sfeer hangt.

Zo ziet mijn werkweek eruit

De meeste werkdagen werk ik op het hoofdkantoor bij het Stagebureau. Dit is onderdeel van de afdeling HR. Het Stagebureau gaat over de werving en selectie van alle stagiairs binnen Roompot. Wij verwerken de sollicitaties en hebben het eerste contact met de studenten. Na het eerste contact worden de stagiairs die solliciteren voor een stageplaats bij de Animatie, Front Office, Horeca of Facilitair uitgenodigd voor een selectiedag. Tijdens deze selectiedag krijgen ze om de beurt een sollicitatiegesprek en moeten zij een aantal opdrachten uitvoeren. Na deze dag krijgen ze te horen of ze stage mogen lopen bij Roompot Vakanties en op welk vakantiepark. Bij de stageplaatsen voor ons hoofdkantoor of management stages zorgen wij ervoor dat de student een sollicitatiegesprek krijgt met de betreffende persoon van de afdeling.

De standaard taken die in een week terugkomen is het verwerken van sollicitanten, het voorbereiden van de selectiedagen en het verwerken hiervan. Daarnaast komen er ook diverse vragen binnen per e-mail, telefoon en whatsapp die wij moeten behandelen.

Naast de basis taken neem je ook deel aan HR Overleggen en mag je ook diverse projecten uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het optimaliseren van de stagebegeleiding bij Roompot Vakanties of het optimaliseren van diverse processen.

Bij het Stagebureau heb je ook de trainingsdagen en weekenden voor de Animatie en de Front Office stagiairs. Als stagiair ondersteun je bij deze dagen als je stage loopt in de periode van februari tot juli.

Bedrijfscultuur van Roompot Vakanties

De bedrijfscultuur op het hoofdkantoor is informeel. Iedereen spreekt elkaar aan met je/jij en je kan altijd bij een collega binnen lopen met vragen. Verder is er tijd voor een leuk praatje met collega’s, waardoor er een gezellige en ontspannen sfeer hangt.

De kernwaarden binnen Roompot Vakanties zijn ambitieus, inlevend, veelzijdig, no-nonsens en gastvrij. Tijdens mijn stage merk je dat deze kernwaarden zeker terugkomen. Op de HR afdeling zie je dat Roompot Vakanties echt groeiende is. Gezelligheid komt echt overal terug. Op het vakantiepark waar ik werk heerst een goede sfeer. Ook tijdens mijn stage bij HR merk je dat er een gezellig sfeer hangt. Zelfs wanneer iedereen het hartstikke druk heeft.

Ik heb het naar mijn zin bij Roompot Vakanties, omdat geen dag hetzelfde is. Je word altijd uitgedaagd en er is veel te doen. Dit zorgt ervoor dat je jezelf niet hoeft te vervelen. Verder is het de luchtige sfeer die er op het kantoor hangt dat ik mij helemaal op mijn gemak voel.

*** UPDATE ***

Tot 1 september extra capaciteit voor persoonlijk carrièreadvies in verband met annulering bedrijvendagen en carrière-events.

Lees meer

Een kijkje in de keuken bij ...