Bibiana Steijger

"Een collega gaf aan dat hij dacht dat ik een medewerker van recruitment was, totdat ik vertelde dat het mijn laatste stagedag was. Dit is mij wel echt bijgebleven."

Hoi! Ik ben Bibiana Steijger, 20 jaar oud en studeer Human Resource Management aan de Hogeschool Rotterdam. In het derde jaar van mijn opleiding liep ik vijf maanden stage bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR). Eigenlijk ben ik heel snel aan deze leuke stageplek gekomen. Ik paste naast mijn studie namelijk een avond op de dochter van de HR Manager. Zij vroeg nadien aan mij of ik bij de VRR stage wilde komen lopen.

Binnen een paar weken zat ik op de 25e verdieping op het Wold Port Center (WPC) waar ik, met een geweldig uitzicht over Rotterdam, met twee recruiters een informeel sollicitatiegesprek voerde. Al snel werd ik gebeld dat ze me graag aan wilden nemen als stagiaire. Hoe gaaf dat een avondje oppassen kan leiden tot een geweldige stageplaats!

Tijdens mijn stage liep ik mee op de afdeling Recruitment en Mobiliteit. Voor mij waren dit compleet nieuwe vakgebieden van HRM. Ik had wel meteen de twee leukste afdelingen gevonden, al zeg ik het zelf .

Doorgroeimogelijkheden

Binnen de Veiligheidsregio is er een mobiliteitsafdeling. Deze afdeling zorgt ervoor dat medewerkers binnen de VRR worden ondersteund in hun loopbaan. Mochten ze niet meer op hun plek zitten wordt er gekeken naar een passende vervolgstap aan de hand van competenties en ambities die aan de orde komen tijdens een persoonlijk gesprek. Dit kan een opleiding zijn of een andere functie binnen of zelfs buiten de VRR. Het is natuurlijk mooi dat je hier als organisatie een aparte afdeling voor hebt.

Wat ik ook fijn vond is dat mijn collega’s mij de ruimte gaven om zelf bepaalde ideeën uit te werken.

Hoe zag een gemiddelde werkdag eruit?

Aangezien ik voornamelijk meewerkte op de afdeling had ik standaard werkzaamheden. Dit waren o.a. de mailbox bijhouden, vacatureteksten schrijven en plaatsen op de verschillende kanalen, maar ook het beoordelen van de kandidaten behoorden tot één van mijn taken. En nee, het waren geen saaie vacatureteksten. Bij ons draait alles namelijk om de kandidaat: “It’s all about the candidate journey!”. Dit probeerden we ook in het hele recruitmentproces zoveel mogelijk uit te stralen naar hen. Eén keer per week hadden we een werkoverleg met het gehele recruitmentteam. Dan bespraken we met elkaar waar we mee bezig waren, waar we stonden en waar we naar toe wilden. Tevens kon ik altijd aangeven waar ik tegenaan liep en mijn team stond voor me klaar als ik ergens niet uitkwam.

Wat ik ook fijn vond is dat mijn collega’s mij de ruimte gaven om zelf bepaalde ideeën uit te werken. Dit werden een aantal kleine projectjes. Zo ben ik bijvoorbeeld de laatste weken van mijn stage bezig geweest om medewerkers voor te laten stellen via sociale media. Hier hebben we portretfoto’s voor gemaakt, waarna de medewerkers zelf nog een bijpassende tekst hebben geschreven. Wel leuk om nu al die medewerkers maandelijks voorbij te zien komen.

Bedrijfscultuur

Bij de VRR heerst er een gezellige sfeer! Wat ik vooral heel fijn vond is dat ik niet als een stagiaire werd gezien, maar als een echte medewerker. Dit geeft je toch net wat meer zelfvertrouwen. Een medewerker gaf zelfs aan dat hij dacht dat ik een medewerker van recruitment was, totdat ik vertelde dat het mijn laatste stagedag was en ik daarom afscheid ging nemen. Dit is mij wel echt bijgebleven.

Mijn collega’s hebben er echt voor gezorgd dat ik een ontzettend leerzame en gezellige stageperiode heb gehad.

Mede doordat je veel verschillende locaties en functies hebt leer je veel mensen kennen. De ene keer werk je bijvoorbeeld boven een brandweerkazerne en de andere keer op de 25e verdieping van het WPC. Wil je een keer meelopen bij de brandweer? Tuurlijk, dat mag! Of wil je weten hoe het eraan toe gaat op de meldkamer? Medewerkers laten graag hun beroep aan je zien, want ze zijn er ontzettend trots op. Dat vind ik nog steeds heel tof om te zien!

Wat vond ik zo leuk aan mijn stage bij de VRR?

Mijn collega’s hebben er echt voor gezorgd dat ik een ontzettend leerzame en gezellige stageperiode heb gehad. Allemaal even betrokken en geïnteresseerd. Dit zorgde ervoor dat ik echt op mijn plek zat. We hebben goede gesprekken met elkaar gehad, genoeg grapjes gemaakt en hele gave dingen neergezet op recruitment. Daarnaast worden je als stagiaire hele toffe kansen aangeboden, zoals trainingen volgen, meekijken bij de meldkamer, persoonlijkheidstesten doen, carrièredagen meemaken en ga zo nog maar even door. Ik kan het jullie in ieder geval allemaal aanraden!

What do we offer online?

We help you optimize your CV, cover letter or LinkedIn profile based on your personal goals. In addition, we answer all your career-oriented questions and offer free advice about jobs and employers that suit you best.

*** UPDATE ***

Until July 1, 2021, we offer additional capacity for personal career advice related to canceled company days and career events.

Read more