Career Stories

"Elke dag is het zoeken naar de beste oplossingen voor de uitdagingen die er op ons af komen."

Richard Bloemheuvel

Mijn naam is Richard Bloemheuvel, 29 jaar en ik woon in Utrecht. Na mijn Master International Business in Twente met als specialisatie ‘Supply Chain Management and Procurement’ ben ik direct begonnen bij HEINEKEN. Het eerste jaar heb ik het Trainee Programma doorlopen waarbij ik drie compleet verschillende projecten heb mogen doen. Ik heb hierbij gewerkt voor alle drie de Nederlandse brouwerijen en de frisdank plant Vrumona alsook een half jaar voor de Common Wealth Brewery in de Bahama’s; ook onderdeel van HEINEKEN. De grote mate van diversiteit, het internationale karakter en de focus op ‘goed doen’ in de communities waar we werkzaam zijn alsook het bijdragen aan de SDGs van de Verenigde Naties zijn voor mij redenen geweest om voor HEINEKEN te willen werken. Nu ben ik alweer bijna drie jaar teamleider bij de afdeling verpakken. Daar waar de bierflessen worden afgevuld.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste aan mijn werk vind ik de hoge mate van complexiteit waar mijn collega’s en ikzelf mee te maken krijgen. We verwerken een zeer complexe mix aan verschillende bieren waarbij je kunt denken aan flessoorten maar ook biersoorten. Elke dag is het zoeken naar de beste oplossingen voor de uitdagingen die er op ons af komen.

Op basis van analyses wordt er gekeken waar het snelst de meeste winst te behalen is en waar op de wereld de juiste expertise aanwezig is.

Wel probleem ben jij nu voor Heineken aan het oplossen? (of op welk opgelost probleem ben je het meest trots?)

Een van de zaken waar we nu aan werken is het verhogen van de output van één van onze reeds op leeftijd zijnde afvullijnen. Dit doen we samen met een grote Duitse leverancier en HEINEKEN global. Op basis van analyses wordt er gekeken waar het snelst de meeste winst te behalen is en waar op de wereld de juiste expertise aanwezig is. Vervolgens worden deze resources uit onze wereldwijde organisatie ingezet. Daarnaast kijken we ook sterk naar hoe we onze operators kunnen ontwikkelen om hun werk nog beter te kunnen doen. Zijn de standaard methodes die zij gebruiken nog wel van deze tijd en geven ze het juiste resultaat? Hoe kunnen we daar digital beter voor inzetten?

Welke skills gebruik je hiervoor? (of heb je hiervoor gebruikt?)

De skills die nodig zijn om dit tot een goed einde te brengen zitten op veel gebieden. Echter zijn deze twee wat mij betreft de belangrijkste. Enerzijds is het de juiste mensen op de juiste manier coachen om binnen de tijdsdruk van het project de resultaten te leveren die nodig zijn. Anderzijds is het puur projectmanagement; goede organisatie met goede documentatie, opvolging van acties en borgen van resultaten.

Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt op jouw afdeling?

Eén van de gekste zaken die ik heb meegemaakt is dat we bij een efficiëntie audit samen met onze Duitse leverancier een waargenomen efficiëntie hadden van 102%. De lijn had praktisch een hogere output dan theoretisch mogelijk was. Het is natuurlijk al raar dat je boven de 100% scoort, maar daarnaast was het doel van de audit om juist in beeld te krijgen waar de verliezen zaten. Dit was iets wat niemand van te voren bedacht zou hebben en daar hebben we ook hard om kunnen lachen met zijn allen. Gelukkig gaf de rest van de audit wel de nodige inzichten!