Career Stories

"De enige manier om duurzame vooruitgang te realiseren is de gezamenlijke manier: voor en met elkaar."

Michiel van de Stadt

Kun je kort iets over jezelf vertellen?

Ik ben Michiel en ik ben 26 jaar. Ik werk nu bijna een jaar bij de afdeling Strategie voor de Internal Firm Services van PwC. Hier pak ik projecten op die op het snijvlak van strategie en innovatie liggen met een focus voor niet alleen PwC Nederland, maar ook PwC Global. Een plek waar ik het enorm naar mijn zin heb. Verder houd ik erg van sporten, tot vorig jaar woonde ik in Barcelona om op het hoogste Spaanse niveau voor FC Barcelona te hockeyen. Momenteel woon ik met mijn geweldige vrouw in het centrum van Amsterdam.

Wat betekent The New Equation voor jou persoonlijk, ofwel; hoe draag jij bij aan duurzame vooruitgang?

The New Equation draait voor mij om de kracht van diversiteit. Juist doordat we allemaal anders zijn, kunnen we tot inzichten komen die verder gaan dan onze individuele capaciteiten. De hedendaagse problemen zijn namelijk niet meer zo zwart-wit. De enige manier om duurzame vooruitgang te realiseren is de gezamenlijke manier: voor en met elkaar.

“De enige manier om duurzame vooruitgang te realiseren is de gezamenlijke manier: voor en met elkaar.”

Hoe ben je bij PwC terechtgekomen en wat doe je precies?

Ik ben een aantal jaar geleden bij PwC begonnen als werkstudent tijdens mijn bachelor scriptie. Een van mijn teamgenoten was super enthousiast over PwC en ik had zelf al een voorkeur om de consultancy in te gaan. Na mijn werkstudentschap heb ik nog een master gedaan, maar ik ben altijd in contact gebleven. Dat heeft er voor gezorgd dat ik na mijn master meteen kon starten binnen mijn huidige functie. Momenteel werk ik op de strategie afdeling waar ik met name werk aan projecten die voor PwC intern van strategisch belang zijn. Never a dull moment!

Hoe ben je bij PwC terechtgekomen en wat doe je precies?

Ik ben een aantal jaar geleden bij PwC begonnen als werkstudent tijdens mijn bachelor scriptie. Een van mijn teamgenoten was super enthousiast over PwC en ik had zelf al een voorkeur om de consultancy in te gaan. Na mijn werkstudentschap heb ik nog een master gedaan, maar ik ben altijd in contact gebleven. Dat heeft er voor gezorgd dat ik na mijn master meteen kon starten binnen mijn huidige functie. Momenteel werk ik op de strategie afdeling waar ik met name werk aan projecten die voor PwC intern van strategisch belang zijn. Never a dull moment!

Wat is jouw (studie)achtergrond?

Ik heb een Master of Science gedaan aan ESADE, een erkende business school in Barcelona. Daarvoor heb ik de bachelor International Business gedaan en cursussen gevolgd op het gebied van public relations en data science. Mijn achtergrond in de topsport is ook iets waar ik nog steeds met veel trots aan terugdenk en het heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben.

Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit?

De indeling van mijn werkdag hangt samen met de projecten waar ik mee bezig ben. Wanneer ik met collega’s uit Hong Kong of de US samenwerk, is mijn werkwijze vaak anders ten opzichte van een Nederlands project. Vaak is het een combinatie van overleggen, onderzoeken en verwerken. Binnen mijn functie is het belangrijk om op de hoogte te zijn van macrotrends en daar ook op in te spelen. Zo stond een recent project in het teken van ESG (Environmental, Social and Governance) en een ander in het teken van Web 3.0, cryptocurrency en de metaverse. Stuk voor stuk interessante onderwerpen waar ik persoonlijke interesse in heb, daarom des te leuker om ook professioneel mee te mogen werken.

Ik werk aan verschillende projecten en ontmoet veel inspirerende mensen, zowel binnen PwC Nederland als daarbuiten.

Wat vind je leuk aan je werk en wat maakt je werk uitdagend?

De diversiteit van mijn werk vind ik enorm leuk. Ik werk aan verschillende projecten en ontmoet veel inspirerende mensen, zowel binnen PwC Nederland als daarbuiten. Daarnaast zijn de maatschappelijke problemen van vandaag uitdagend waardoor je snel moet schakelen. Dat maakt het werk zo leuk, door middel van samenwerken de vraagstukken van morgen op te lossen. Verder vind ik de doorgroeimogelijkheden ook noemenswaardig. Ik had al wat werkervaring voor ik bij PwC kwam werken, maar ik ben binnen één jaar van associate naar senior associate gegroeid. Als je goed kan communiceren, ambitieus bent en de juiste resultaten laat zien is er echt enorm veel mogelijk!

De maatschappelijke problemen van vandaag zijn uitdagend waardoor je snel moet schakelen, dat maakt het werk zo leuk.

Vertel iets over je team/samenwerking/collega’s/de open cultuur bij PwC?

De open cultuur bij PwC is ongeëvenaard. Je zou bij iedereen kunnen aanschuiven, jezelf kunnen zijn en wordt volledig geaccepteerd. Verder vind ik het leuk dat er veel inspirerende mensen rondlopen. Dat is geweldig om van te leren ook.

Wat staat er nog op jouw bucket list?

Er stond eigenlijk maar één ding op en dat was trouwen. Nu ik die afgevinkt heb, moet ik weer verder kijken. Ik zou graag de Transsiberië Express willen doen, kinderen willen krijgen en gelukkig en gezond oud willen worden. Al mijn andere ideeën laat ik tussentijds wel uitkomen!

Kun je een project waar je trots op bent benoemen?

Het Morgen 2.0 programma op het gebied van ESG. Een unieke manier van werken waarbij je met cliënten vanaf het eerste moment aan uitdagende vraagstukken gaat werken. Vanuit PwC werk je samen met mensen met verschillende achtergronden: accountants, consultants, en data analisten van associate to partner level. Maar iedereen is gelijk. Er zijn geen vooroordelen en iedereen heeft dezelfde plek aan de tafel.

Wat kan je zeggen over de flexibiliteit/work-life balance bij PwC?

De flexibiliteit bij PwC is uniek. Zolang je resultaatgericht bent en duidelijk kan communiceren is er heel veel mogelijk. Daardoor ben je zelf in controle over je work-life balance.

Wat zou je tegen je toekomstige collega’s willen zeggen?

Realiseer je dat je impact gigantisch is en dat je daar ook trots op mag zijn; wees ambitieus en haal plezier uit het realiseren van duurzame vooruitgang, dan komen de resultaten vanzelf. En stuur me een berichtje wanneer je hier op kantoor bent, drinken we een kop koffie om te vieren dat je een van de beste keuzes van je leven hebt gemaakt!

Join our community of solvers. Be a part of The New Equation.

Over PwC

The Associate Academy

Als je als accountant je verder wil ontwikkelen volg je bij PwC het tweejarig opleidingsprogramma The Associate Academy, hét accountancy traineeship. Je wordt intensief begeleid door een persoonlijke coach en doet ruime ervaring op met verschillende werkzaamheden bij diverse klanten. Je maakt in de volle breedte kennis met het accountancyvak, maar gaat ook snel de diepte in. Door de teamgeoriënteerde en ervaringsrijke introductie bij PwC bouw je aan een hecht netwerk en word je optimaal opgeleid.

Meer over de traineeships