Trainee Stories

"Als trainee word je veel betrokken bij de beslissingen die worden gemaakt."

Anne Brands

Onze college Anne is sinds vorig jaar gestart met het Supply Chain Traineeship bij A.S. Watson Benelux. Een unieke manier om kennis te maken met de organisatie en je talenten te ontdekken. In dit verhaal vertelt Anne over haar ervaring als Trainee binnen de Supply Chain.

Het Supply Chain Traineeship is uniek

In 2019 heb ik mijn master bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit afgerond. Toen ik op de arbeidsmarkt ging kijken welke banen er beschikbaar waren voor bedrijfskundige kwam ik er al snel achter dat het volgen van een traineeship een ideale start voor mijn carrière zou zijn. Het Supply Chain Traineeship van AS Watson sprong er voor mij persoonlijk bovenuit. Logistiek trekt mij omdat er snel geschakeld moet worden en dat we als logistiek uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor de voorraad in de winkels. Wat het Supply Chain Traineeship voor mij uniek maakt, is dat je enorm veel kanten van het bedrijf leert kennen. Daarnaast wordt er gekeken wat bij je persoonlijkheid past qua functies en projecten.

Gestart als Assistent Store Replenisher

Ik ben gestart als Assistent Store Replenisher op het hoofdkantoor in Renswoude. In deze functie was ik dagelijks bezig om de voorraadstanden in het distributie centrum in Ede zo optimaal mogelijk te houden en verdelingen in te zetten voor aankomende acties. Store Replenishment is de enige logistieke afdeling in Renswoude. Ik werkte dan ook veel samen met andere afdelingen op het hoofdkantoor, zoals bijvoorbeeld Inkoop.

Geen dag is het hetzelfde. Als je in de ochtend binnenloopt weet je nooit hoe de dag gaat worden en dat vind ik erg leuk!

Nu ben ik Logistiek Teamleider DPS, totaal iets anders!

Momenteel ben ik Logistiek Teamleider DPS. Totaal iets anders, maar het bevalt me super goed! Als Teamleider DPS ben ik verantwoordelijk voor het dagelijks aansturen van zo’n 60 medewerkers. We werken in 3 ploegendiensten, wat betekent dat je iedere week een andere dienst werkt. Het is leuk om te zien dat de dynamiek in de nacht anders is dan in de ochtend of de middag. Samen met mijn team zorg ik er voor dat de processen op DPS zo optimaal mogelijk verlopen om maximale output te behalen. Geen dag is het hetzelfde. Als je in de ochtend binnenloopt weet je nooit hoe de dag gaat worden en dat vind ik erg leuk!

Ontwikkeling door het Young Talent Program

Dit jaar ben ik ook geselecteerd voor het Young Talent Program van A.S. Watson. In het Young Program ga je aan de slag met persoonlijke leerdoelen en ontwikkelpunten. Dit doe je onder begeleiding van een extern bureau, samen met andere Young Talents uit alle facetten van de organisatie. Door verhalen of gebeurtenissen te delen leer je veel van andere afdelingen en krijg je interessante feedback waardoor je anders naar jezelf en je functie gaat kijken. Door een aantal tips en tools ben ik me bijvoorbeeld meer bewust van de wijze waarop ik leiding geef en kan ik me hierin ook weer verder ontwikkelen.

Anne is 23 jaar en woont in Horssen (klein dorpje bij Druten onder Nijmegen). In haar vrije tijd vind je haar bij haar fjordenpaarden. Ze maakt graag buitenritten en traint jonge paarden. Verder is ze als vrijwilliger actief bij de plaatselijke rijvereniging en zet ze zich wekelijks in voor jongeren met een mentale beperking.