Simon

"Ik heb gemerkt dat het bedrijf voor vrijwel alles open staat om te proberen, indien er een match is."

Simon
01 dec 2019

Hoe ben je bij de organisatie terecht gekomen?

Vanuit de studie die ik volg kregen we de opdracht om stage te lopen bij een passend bedrijf voor 5 maanden. Ik heb op meerdere manieren een stageplek proberen te bemachtigen. Zo ben ik naar een evenement geweest dat vanuit de studie werd geregeld om studenten te koppelen aan stagebedrijven en via het stageplatform van school. In het platform heb ik gebruik gemaakt van de filter opties en zo kwam dus ook Massarius naar boven. Massarius is een publisher trading desk en helpt uitgevers met het verkopen van online advertentieruimtes via een geautomatiseerde manier (ook wel programmatic trading genoemd).

Ik heb Massarius via email benaderd en werd uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek, gevolgd door een tweede interview via Skype. Na deze twee gesprekken werd mij een stageplek aangeboden bij dit bedrijf. Tussen het moment van mijn sollicitatie tot aan het moment dat ik werd aangenomen, zaten iets meer dan twee weken, inclusief de Kerstdagen.

Kun je iets zeggen over eventuele opleidingen en doorgroeimogelijkheden?

Het is een middelgroot bedrijf met 16 werknemers in het kantoor van Amsterdam en Madrid. Het groeit met 35% per jaar en daarom is er bij het bedrijf plek voor meerdere opleidingen, denk aan:

  • Software Engineering – met name Javascript en Python
  • Business IT & Management
  • Commerciële economie
  • Communicatie & Multimedia Design – Er is hulp nodig voor creaties van banners, promotie- en marketing materiaal.

Ik heb gemerkt dat het bedrijf voor vrijwel alles open staat om te proberen, indien er een match is. Als Massarius een interessant bedrijf voor lijkt te zijn, dan zou ik gewoon contact met ze opnemen om te kijken wat er mogelijk is, hier staan ze namelijk wel voor open.

Mocht je niet in je laatste jaar zitten dan is het wel vaak mogelijk om naast je studie hier als bijbaantje te blijven werken. Mocht je een afstudeerstudent zijn is er op het moment ruimte om te blijven, indien dit gewenst is vanuit beide kanten.

Zodra je weet waarmee je bezig bent word je verder vrij gelaten in wat je wilt doen en wordt ook initiatief tonen gewaardeerd.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag of werkweek van jou eruit?

Als stagiair softwareontwikkelaar ben ik vooral bezig met het ontwikkelen van applicaties waar Massarius gebruik van kan maken. Dit betekent dat ik voornamelijk intern contact heb.

Elke dag ben ik bezig met een lijst/werkbord afwerken voor de projecten waar ik aan werk. Zodra ik klaar ben met een lijst kan ik dit bespreken met de stakeholder voor dit project (intern) en dus bepalen of het product daadwerkelijk af is, of dat er nog dingen zijn die veranderd moeten worden.

Per week zijn er 4 meetings, 1 teammeeting en 3 korte stand-ups waarin er besproken wordt waarmee iedereen bezig is vanuit de tech- en publisherzijde, bezig gaat zijn, en hulp bij nodig heeft. Dit geeft voor mij ook inzicht waar de anderen mee bezig zijn en wie wellicht mijn hulp nodig heeft.

Hoe is de bedrijfscultuur, wat zijn de kernwaarden van de organisatie? Wat maakt het voor jou dat je het er zo naar je zin hebt?

Binnen dit bedrijf is het belangrijk dat je weet waarmee je bezig bent. Er wordt van je gevraagd om zelf na te denken met het einddoel in gedachte; waarom maak je bepaalde keuze en kun je die helder uitleggen?

Studeren is anders dan werken waarbij ik leer om mij aan mijn afspraken te houden. Het past bij de organisatie als je direct bent en anderzijds dus ook kunt omgaan met het ontvangen van feedback. Zodra je weet waarmee je bezig bent word je verder vrij gelaten in wat je wilt doen en wordt ook initiatief tonen gewaardeerd.

Massarius vertegenwoordigt een 50tal uitgevers met 100 websites in Nederland en Spanje. Het is belangrijk dat je de gevolgen van je keuzes in acht neemt, verder nadenkt en servicegericht bent. Uiteraard is het belangrijk om affiniteit te hebben met de digitale wereld.

Een kijkje in de keuken bij ...