Romano van Zanten

“Veel verantwoordelijkheid waardoor ik mezelf professioneel en persoonlijk kan ontwikkelen”

09 sep 2019

Het is voor studenten erg lastig om vanuit de schoolbanken een goed beeld te krijgen van hun toekomstige werkveld. Dit was voor mij dan ook niet anders. De studie Vastgoed en Makelaardij is een brede economisch-juridische opleiding, die specifiek is gericht op vastgoed. Je studeert af met een goede economische, juridische én bouwkundige basis, zodat je na vier jaar expert bent op het gebied van de gehele vastgoedcyclus.

Om de juiste keuze te maken is het belangrijk dat je de vastgoedarbeidsmarkt leert kennen en inzicht krijgt in de verschillende carrièremogelijkheden. De nadruk van mijn opleiding ligt op projectontwikkeling en vastgoedmanagement, maar omarmt de gehele vastgoedcyclus. Een stage was voor mij dan ook de aangewezen aangelegenheid om de vastgoedmarkt te leren kenen. Op deze manier krijg je een verscherpt beroepsbeeld en werk je aan je netwerk.

In het derde jaar van mijn studie heb ik stage gelopen op de afdeling Agency van de organisatie Cushman & Wakefield. In deze periode ben ik actief geweest binnen de bedrijfsmakelaardij op de kantoren-en bedrijfsruimtemarkt van Twente. Dit was voor mij de eerste kennismaking met een internationaal vastgoed bedrijf. Misschien niet erg verrassend, maar voor mijn gevoel was ik even weg uit mijn gebruikelijke omgeving. Ik ben ten slotte opgegroeid in een klein dorp in Midden-Limburg.

Met 1.450 medewerkers behoort CBRE in Nederland tot de grootste vastgoedadviseurs.

Internationale bedrijven zijn vaak groter qua omvang, dit betekent ook meer talentvolle mensen om je heen om van te leren en een bredere blik te krijgen op een vakgebied. De keuze om bij CBRE, wederom een internationale vastgoed- en huisvestingsadviseur, te gaan afstuderen was dan ook snel gemaakt. Met 1.450 medewerkers behoort CBRE in Nederland tot de grootste vastgoedadviseurs. CBRE heeft een strategisch adviesproduct voor eindgebruikers ontwikkeld, waarbij wordt gemeten in hoeverre een gebouw bij de organisatie past. Dit geeft een organisatie inzicht in waar ze staan op huisvestingsgebied en zorgt voor een op maat gemaakt vervolgtraject. De vier hoofdonderwerpen die gemeten worden zijn: locatie, kwaliteit, gezondheid en efficiëntie. Ter optimalisatie van het product, moet duurzaamheid in dit product geïntegreerd worden. In een periode van 20 weken ga ik mij volledig focussen op dit vraagstuk.

Het afstudeeronderzoek is het laatste onderdeel van mijn studie. Daarnaast ben ik vier dagen per week werkzaam voor het team Advisory & Transaction Services Office vanuit één van de vijf regiokantoren van CBRE in Zwolle. Mijn werkzaamheden variëren. Binnen mijn afdeling ligt een vraagstuk waar ik mijzelf volledig in kan vastbijten. Momenteel bestaat dit nog veel uit het verzamelen en analyseren van gegevens. Maar in de aankomende weken is het ook de bedoeling om fieldresearch te gaan doen. Dit komt voornamelijk neer op het voeren van gesprekken met bedrijven en het doen van locatieobservaties. Het interessante hieraan is dat je niet alleen een verscherpt beeld krijgt van de lokale en regionale vastgoedmarkt, maar daadwerkelijk ook een belangrijke rol speelt bij het aandragen van nieuwe leads voor de organisatie.

Verder zorg ik er in hoofdlijnen voor dat ik op de hoogte ben van het laatste nieuws en maak ik project informaties voor de verhuur van commercieel vastgoed. Ook ben ik regelmatig aanwezig bij bezichtigingen en afspraken en ondersteun ik mijn collega’s waar nodig.

Vanuit mijn eigen ervaringen kan ik zeggen dat ik veel verantwoordelijkheid krijg waardoor ik mezelf goed kan ontplooien op zowel professioneel als persoonlijk vlak. De combinatie van een kleinschalig kantoor met de slagkracht van een internationale organisatie vind ik persoonlijk de beste combinatie van twee werelden.

CBRE is een organisatie die jong talent de vrijheid biedt om kansen te zien en te pakken. CBRE wil jong talent een podium bieden. Je krijgt dan ook bij de start van je carrière veel verantwoordelijkheid waardoor je jezelf kunt ontplooien. Onze Junior Consultants starten in een op maat gemaakt traineeshipprogramma waar je 80% van je tijd volwaardig aan de slag gaat als Junior Consultant en de andere 20% van je tijd besteedt aan jouw Traineeship. Tijdens het Traineeship wordt jou de mogelijkheid geboden om met collega’s uit verschillende vastgoeddisciplines samen te werken, professionele trainingen te volgen en jouw netwerk uit te breiden. Alles om de jou een vliegende start van je vastgoedcarrière te bezorgen. Je maakt deel uit van een groep jonge professionals. Samen leren jullie onze organisatie en de sector door en door kennen, daarnaast wordt er aandacht besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Uiteraard vinden wij het belangrijk dat onze junioren elkaar en collega’s ook in een informele sfeer beter leren kennen. Dit kan tijdens de verschillende borrels, etentjes en sportevenementen die door het jaar heen worden georganiseerd. Daarnaast biedt ons collectief opleidingsprogramma, De CBRE Academy, de kans om je door middel van opleidingen, trainingen en workshops verder te ontwikkelen.

Is jouw interesse gewekt en wil jij ook aan de slag als stagiair(e) bij CBRE? Bekijk onze vacatures dan op https://advisory.werkenbijcbre.nl/ of neem contact op met onze recruiter Fleur Jeukens via Fleur.Jeukens@werkenbijcbre.nl of (020) 626 26 91.