Leonie van den Heuvel

"Bij Experis zijn opleidingen en doorgroeimogelijkheden zeker een ding wat aan bod kan komen."

09 sep 2019

Ik ben Leonie van den Heuvel, 22 jaar oud en studeer bedrijfskunde MER te Avans ’s-Hertogenbosch. Momenteel zit ik in het 3e jaar en dan wordt het tijd om stage te gaan lopen met een daarbij behorend onderzoek. Toen ik begon met zoeken naar een stage had ik als eerste onze schoolsite afgespeurd. Daar stonden allerlei stageopties opgesomd. Als snel kwam ik bij de vacaturetekst van Experis terecht en het verraste me op een positieve manier.

Alles aan de vacature sprak me aan : gezelligheid, humor, stage lopen op een HR afdeling en een bijpassende opdracht. Ik heb op de vacaturetekst gereageerd en kreeg als snel de reactie dat ik op gesprek mocht komen. Na een gezellig en open gesprek werd ik aangenomen en ik mocht afgelopen januari beginnen met mijn stage.

Doorgroeimogelijkheden

Bij Experis zijn opleidingen en doorgroeimogelijkheden zeker een ding wat aan bod kan komen. Wel worden cursussen en opleidingen per case bekeken, er is geen vast budget voor vrij gemaakt. Wat ik intern heel erg zie bij Experis is dat er enorm gegroeid wordt. De een krijgt een andere functie of maakt de switch om van Manpower bij Experis te werken. Hiervoor wordt ook een talent ontwikkelingsplan opgesteld, hierin kan je je doelen en wensen beschrijven en dat bespreken met je leidinggevende.

Wat het voor mij vooral maakt dat ik elke dag met plezier naar mijn stage ga (naast de werkzaamheden natuurlijk) zijn de collega’s.

Hoe ziet mijn gemiddelde werkdag/werkweek eruit?

Mijn werkweek begint op maandagochtend met het weekoverleg. Hierbij worden verschillende punten besproken. Te beginnen met een stukje cijfers, hoe doen we het gekeken naar afgelopen week. Daarnaast hebben wat overige topics wat elke week verschilt, zo kun je dan denken aan een stukje fun (borrels/feestjes), nieuwe ideeën en highs en lows (wat ging en goed en wat ging er minder goed). Zo hou je elkaar goed op de hoogte met successen of juist over onderwerpen waar je elkaars hulp goed bij kan gebruiken. Daarna ga ik aan de slag met mijn onderzoek of ik help mijn stagebegeleider met haar dagelijkse bezigheden. Deze bezigheden variëren van het schrijven van profielschetsen, het zoeken van kandidaten, het houden van kandidaat gesprekken, het maken van bellijsten en het schrijven van vacatureteksten. Zo ziet mijn dagelijkse werkweek eruit met als einde op de vrijdagmiddag een vrijdagmiddagborrel 😊!

Bedrijfscultuur

Bij Experis heerst er een erg open en gezellige sfeer, de klant staat op de eerste plek en we krijgen cursussen om jezelf te blijven ontwikkelen. Hierin kan je erg de kernwaarde: persoonlijk kandidaatgericht, toekomstgericht en deskundig in terug zien.

Waarom heb ik het zo naar mijn zin?

Wat het voor mij vooral maakt dat ik elke dag met plezier naar mijn stage ga (naast de werkzaamheden natuurlijk) zijn de collega’s. Ik ben in een super gezellig en collegiaal team terecht gekomen. Een grapje op zijn tijd, lekker kletsen en de goede werksfeer zijn echt de herinneringen die ik na mijn stage aan Experis over ga houden.