Iris Engelbrechtsen

"Bij Nieuw Amstelrade bleek ik veel te kunnen leren over Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)."

09 sep 2019

Voor mijn vierdejaars stage mocht ik een voorkeur aangeven. Ik had aangegeven dat ik graag in de revalidatie terecht wilde komen. Toen ik een motivatiebrief schreef aan de Veste bleek dat het niet om revalidatie ging, maar om de tijd die daarna komt.

Bij Nieuw Amstelrade bleek ik veel te kunnen leren over Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Dit is een complex ziektebeeld waar nog weinig over bekend is. Ik heb me meteen aangemeld voor een cursus over NAH, gegeven door GZ-psycholoog Arno Prinsen. Deze werd door Nieuw Amstelrade aangeboden en duurde 4 dagen. Een leuke afwisseling die wel geteld werden als stagedagen.

Ik werd vanaf het begin overal bij betrokken en voelde me erg welkom.

Normaal liep ik door de weeks 4 dagen stage. ik werd als boventallig beschouwd, dus het team was vrij flexibel over mijn rooster. De roosteraar zat in het team, dus de lijntjes waren kort. Ik kon makkelijk dagen ruilen.

Ik had mijn eigen leerdoelen die ik per week voor en na besprak met mijn stagebegeleider. Doordat de roosteraar zo flexibel was kon ik mijn schema aanpassen aan die van mijn begeleider. Hierdoor kon ik veel meelopen met mijn eigen begeleider.

Het zijn kleine teams die elkaar goed kennen. Dit wordt ook wel een familiecultuur genoemd. Ik werd vanaf het begin overal bij betrokken en voelde me erg welkom. Doordat ik de HBO-verpleegkunde opleiding deed werd ik algauw in de leidinggevende rollen gezet. Nieuw Amstelrade is een goede plek om aan je beroepsrol Organisator te werken. Ik heb grote stappen gezet in klinisch leiderschap nemen.

Tijdens mijn stage heb ik ook gewerkt aan de kwaliteit van zorg door de kennis van mijn collega’s over de verschillende ziektebeelden te vergroten. Ik heb onder andere deze poster gemaakt die nu op verschillende locaties hangt.