Elda Iyagbaye

“Niet voor niets dat ik ook voor mijn tweede stageperiode graag bij Aon aan de slag ging!”

09 sep 2019

In het tweede jaar van mijn opleiding Juridisch Administratief Dienstverlening werd van mij verwacht dat ik een half jaar stage ging lopen bij een erkend bedrijf. Mijn stagecoördinator had al een netwerk binnen Aon door andere stagiaires. Ik heb toen met behulp van mijn stagecoördinator gesolliciteerd bij Aon.

Hoe ben je bij de organisatie terecht gekomen?

In eerste instantie gaf Aon aan dat ze eigenlijk op zoek waren naar derde jaars studenten. Ik reageerde op deze afwijzing met argumenten waarom ik vond dat ik toch zeker in aanmerking kon komen voor de stageplek. Het resultaat? Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en kreeg de functie als stagiaire binnen het WIA-Casemanagementteam!

In het derde jaar van mijn opleiding werd opnieuw verwacht dat ik een half jaar stage ging lopen. In die periode had ik nog wel contact met mijn praktijkbegeleider van het WIA-Casemanagement. Ik vertelde haar dat ik opnieuw een stageplek zocht. Zij vertelde mij dat er binnen haar nieuwe afdeling mogelijkheden waren. Ik heb toen met behulp van mijn voormalige leidinggevende gesolliciteerd en zo een functie als stagiaire binnen het Ongevallenteam gekregen.

Kun je iets zeggen over eventuele opleidingen en doorgroeimogelijkheden?

Aon heeft een ruim aanbod van cursussen en opleidingen voor medewerkers, zoals: Communicatie & Taal, Leidinggeven & Management, Persoonlijke ontwikkeling & Effectiviteit, Software/Systemen en Vakkennis. Medewerkers kunnen op eigen initiatief (gratis interne e-learnings) of in overleg met de leidinggevende aan een cursus of opleiding beginnen. Uiteraard gelden er bepaalde selectiecriteria om deel te kunnen nemen.

Heb je de ambitie om door te groeien? Dan biedt Aon de mogelijkheid om door te groeien in je eigen functie als specialist of om door te groeien in een functie als leidinggevende.

Voor stagiaires zijn er geen officiële cursussen of opleidingen beschikbaar door de korte duur dat ze werkzaam zijn binnen de organisatie. Wel krijgen stagiaires de mogelijkheid om deel te nemen aan bijvoorbeeld cursussen over systemen die zij gebruiken. Voor stagiaires met ambities, die ook goed presteren, is er de mogelijkheid om meer verantwoordelijkheden te krijgen binnen de taken en projecten waar je als stagiaire bij betrokken bent.

Ik krijg als student/stagiaire genoeg ruimte om aan mijn stageproject te werken, vragen te stellen en daarvan te leren.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag of werkweek van jou eruit?

Vier dagen in de week loop ik stage bij het Ongevallenteam van Aon in Rotterdam. Maandag ga ik naar school. Iedere stagedag begint voor mij om negen uur ’s ochtends en eindigt om drie uur ’s middags.

Ik ondersteun mijn collega’s van het Ongevallenteam door het uitvoeren van administratieve werkzaamheden voor verschillende dossiers en pak correspondentie werkzaamheden op. Daarnaast ben ik mij ook aan het ontwikkelen op juridisch gebied: het doornemen van stukken op juridisch niveau, de wet- en regelgeving omtrent (letsel)schade en aansprakelijkheid. Ook heb ik de mogelijkheid om deel te nemen aan werkoverleggen.

Hoe is de bedrijfscultuur, wat zijn de kernwaarden van de organisatie? Wat maakt het voor jou dat je het er zo naar je zin hebt?

De bedrijfscultuur is aan de ene kant formeel en op sommige gebieden soms informeel. Aon is een strak representatief bedrijf, maar dat betekent niet dat je in een pak moet lopen. Het is de bedoeling dat je er representatief, netjes en verzorgd, uitziet.

De communicatie binnen Aon is duidelijk en begrijpelijk en verloopt via verschillende middelen en kanalen. Zoals bijvoorbeeld telefonisch, per mail, via skype for business, tijdens werk/teamoverleggen. Hierdoor weet ik precies wat er van mij als stagiaire verwacht wordt.

Daarnaast zijn de collega’s heel behulpzaam, vriendelijk en vrij. Ik krijg als student/stagiaire genoeg ruimte om aan mijn stageproject te werken, vragen te stellen en daarvan te leren. Ook krijg ik genoeg ruimte om de bedrijfscultuur te leren. Kortom: Aon is een zeer fijn bedrijf, ik leer meer dan genoeg bij Aon en ik heb het er erg naar mijn zin. Het is niet voor niets dat ik ook voor mijn tweede stageperiode graag bij Aon aan de slag ging!