Dimitri de Kort

“Ook als stagiair zijnde wordt het gewaardeerd als je input geeft op de werkwijze van het bedrijf.”

09 sep 2019

Ik loop mijn afstudeerstage bij Polytential in Yes!Delft. Bij Yes!Delft zijn velen kleine kantoortjes waar startups ideeën uitwerken tot werkende producten (of diensten). Polytential is een van deze startups, een erg jong bedrijf (2017). Hetzelfde geldt voor de gemiddelde leeftijd van de mensen die bij startups in Yes!Delft werken, veel zijn net afgestudeerd of zelfs nog bezig met afstuderen.

Polytential ontwikkelt een machine die plastic flakes (vermalen plastic afval) samples analyseert en inzicht geeft in de verhoudingen van plastic types en kleuren. Met dit inzicht kan de recycler vervolgens zijn productieproces aanpassen. Dit resulteert in verlaagde kosten en een stabielere kwaliteit van het eindproduct.

Hoe ben je bij de organisatie terecht gekomen?

Tijdens mijn zoektocht naar een afstudeerstage heb ik specifiek gezocht naar startups. Dit omdat ik tijdens mijn vorige stages bij een multinational en een middelgroot bedrijf heb gezeten en ik graag een derde verschillend bedrijf wilde meemaken. Yes!Delft heeft een database waar studenten en werkzoekenden hun gegevens in kunnen zetten. Ik heb mijn gegevens, zoals naam en CV, achtergelaten in de database van Yes!Delft. Daarbij heb ik een korte omschrijving gegeven waar ik naar op zoek was en waar mijn interesses lagen. Binnen 24 uur ontving ik een reactie en kort erna kon ik langskomen voor een gesprek.

De input wordt besproken en de week erop wordt er gelijk actie ondernomen. Dit maakt ook dat de werkwijze sinds de start van mijn stage (drie maanden terug), sterk is verbeterd. 

Kun je iets zeggen over eventuele opleidingen en doorgroeimogelijkheden?

Vanaf het moment dat je hier binnenstapt wordt er van je verwacht dat je een mening hebt en deze ook actief laat horen, zoals bijvoorbeeld bij het ontbreken van specifieke kennis. Er wordt een hoge zelfstandigheid verwacht omdat er vanaf dag één wordt gestimuleerd om zelf dingen te proberen. Daarbij het niet erg is als het af en toe mislukt. Dit soort situaties komen niet vaak voor gedurende schoolprojecten en daarom aanvoelen als een grote stap in je zelfontwikkeling. Het lerende component is doormiddel van zelfstandig uitproberen opties uit te sluiten en feedback te krijgen op (ontwerp) keuzes.

Voor mijn stage waren extra opleidingen en/of cursussen niet van toepassing omdat ik vanuit mijn opleiding over de benodigde kennis en kunde beschikte om het project te voltooien. Wat betreft de doorgroeimogelijkheden, is het eigenlijk heel simpel. Blijft het bedrijf groeien? Dan zullen er veel (leidinggevende) posities ontstaan die vervult moeten worden. Blijkt het geen succes? Vul maar aan... Dit is natuurlijk wel een van de beste drijfveren om er een succes van te maken.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag of werkweek van jou eruit?

Wat mij het meest is opgevallen is het verschil in werkwijze tussen een startup en een groter bedrijf. Iedereen zit in dezelfde ruimte, is gedurende de gehele dag bereikbaar en dat maakt dat de onderlinge communicatie makkelijk gaat. Hier wordt gewerkt met SCRUM, een agile development methode voor projectwerk. Mijn weken zien er erg verschillend uit, enerzijds doordat elke twee weken een bepaald doel wordt gesteld en anderzijds doordat mijn project uitgewerkt wordt van idee tot prototype. Zo zijn er weken geweest waarin ik bezig ben geweest met analyseren, onderzoeken en ontwerpen. Maar ook weken waarin ik in de werkplaats bezig was met het bouwen en testen.

Met name gedurende die laatste weken vond ik het leuk om de voortgang te presenteren aan de rest van het bedrijf. Dit is een mogelijkheid waarin de behaalde voortgang kan worden gepresenteerd aan de rest van het team. Na afloop van deze demo’s wordt de afgelopen week besproken om het proces en de werkwijze te verbeteren. Ook als stagiair wordt er van het gewaardeerd als je input geeft op de werkwijze van het bedrijf. De input wordt besproken en de week erop wordt er gelijk actie ondernomen. Dit maakt ook dat de werkwijze sinds de start van mijn stage (drie maanden terug), sterk is verbeterd.

Hoe is de bedrijfscultuur, wat zijn de kernwaarden van de organisatie? Wat maakt het voor jou dat je het er zo naar je zin hebt?

Binnen Polytential heb ik veel vrijheid ervaren, terwijl je wel doelgericht naar het resultaat moet toewerken. Er wordt veel samengewerkt met het hele team dat bestaat uit verschillende disciplines (software en hardware). Deze samenwerking maakt het makkelijk om naar innovatieve oplossingen toe te werken. Er is wel een duidelijke taakverdeling binnen het team, waardoor er wel individuele taken zijn binnen een multidisciplinair project. Dit vond ik erg prettig werken omdat je direct bijdraagt aan een bepaald doel en de resultaten van je bijdrage snel zichtbaar worden. De taken die ik heb gehad gedurende mijn stage zijn zeer uiteenlopend geweest, van het contact met mogelijke leveranciers, het verbeteren van het ontwerp tot het verbeteren van het proces. Ook heb ik gemerkt dat er binnen het team zeer doelgericht en met passie gewerkt wordt. Tot slot vind ik het prettig dat aan ieder zijn of haar mening evenveel waarde gehecht wordt.

De omgeving is ook een grote factor waardoor ik het erg naar mijn zin heb. Het is niet gek wanneer drones door de lucht vliegen, of er mensen op elektrische stepjes door de gangen gaan. Dat maakt het een leuke en inspirerende omgeving! Verder bestaan de meeste startups in Yes!Delft uit net afgestudeerden en studenten, dit maakt dat ik het met vrijwel iedereen goed kan vinden.